Alexander Stubb…douze (12) pistettä!

Friday, 11. June 2010     2 comment(s)
Charly Salonius-Pasternak
Senior Research Fellow - The Global Security research programme

Ulkoministeri Alexander Stubbin antamat lausunnot Afganistanin vierailun aikana ovat erinomainen askel kohti lisääntynyttä avoimuutta Afganistanin operaation suhteen.

Toivottavasti ministeri ehtii blogissaan avata omia ajatuksiaan kolmesta aiheesta, joita hänelle matkan aikana varmaan esiteltiin:

1) Mitä suomalaisten yhteispartiointi Afganistanin hallituksen asevoimien ja poliisin kanssa, osana nk. partnerointia, konkreettisesti tarkoittaa?

2) Miksi Pohjois-Afganistanissa on tällä hetkellä turvattomampaa kuin viime tai sitä edeltävänä vuonna?

3) Miten suunta saadaan muuttumaan oikeampaan? Etenkin ollaanko henkisesti valmiita hyväksymään rauhansopimus joka käytännössä johtaa sellaisten normien ja arvojen polkemiseen joita EU:ssa, Natossa ja YK:ssa pidetään tärkeinä?

Kiitos uudesta ja avoimemmasta linjasta! Toivottavasti se jatkuu sekä Suomen kansallisessa että kansainvälisessä Afganistan-keskustelussa.

Texts reflect the opinions of the individual authors

Discussion (2 comments)

14.6.2010,
 

Hyvä kirjoitus ja hyvin tärkeän ulko- ja turvallisuuspoliittisen asiakohdan esilletuova: Avoimuuden lisäämisen vaatimus, johon suuntaan (toivottavasti) ollaan menossa.

17.6.2010, Toivo
 

Mielestäni ollaan menossa hyvään suuntan tegnologian ja globaalisaation avulla.Henkilökohtaisesti olen miltein kaikkia Alexander Stubbin aatteita pyrkimyksiä.

Discuss the topic

Personal information
Name  
Email  
URL  
Comment
  Submit