UPI Breakfast Briefing: Keventyykö EU:n sääntely?

By invitation only

Fri 10.10.2014 at 8:30-9:30
Ravintola Lasipalatsi, Palmusali
Mannerheimintie 22, 2.kerros

Kevään eurovaaleissa poliitikot yli puoluerajojen mainitsivat keskeiseksi Eurooppa-poliittiseksi tavoitteekseen EU-tasoisen sääntelyn keventämisen. EU-sääntelyn kehittäminen noussee kärkipäähän myös uuden Euroopan komission asialistalla, sillä sääntelyasioista vastaa jatkossa komission ensimmäinen varapuheenjohtaja, hollantilainen Frans Timmerman. Käytännön työ EU-sääntelyn keventämiseksi ja tehostamiseksi aloitettiin unionissa jo joulukuussa 2012, kun komissio käynnisti Regulatory Fitness and Performance Programme (REFIT) -nimisen hankkeensa. Hankkeen etenemisestä komissio raportoi viimeksi kesäkuussa. Millaisia askeleita komissio on toistaiseksi ottanut EU-sääntelyä kehittääkseen? Entä millaisia toimenpiteitä on odotettavissa uuden komission aloittaessa työnsä? Millainen on Suomen rooli sääntelynkehittämis- ja purkutyössä?

Aiheesta alustaa neuvotteleva virkamies Päivi Kantanen työ- ja  elinkeinoministeriöstä ja puhetta johtaa ohjelmajohtaja Juha Jokela Ulkopoliittisesta instituutista. 

Tilaisuudessa noudatetaan Chatham House –sääntöä (esitettyä tietoa saa käyttää siten, ettei asian esittäjää ilmaista tai asiasisältöä yhdistetä esittäjäänsä).

Lisätietoja: Marie-Louise Hindsberg, puh. 09 432 7712, marie-louise.hindsbergfiia.fi