Ulkopoliittisen instituutin kirjasto

Ulkopoliittisen instituutin kirjasto on instituutin tutkimustoimintaa tukeva erikoiskirjasto, jonka kokoelmat ovat kaikkien kansainvälisistä suhteista ja ulkopolitiikasta kiinnostuneiden käytettävissä.

Kirjastossa on yli 24600 nidettä. Aikakaus- ja sanomalehtinimikkeitä on tilattu tai saadaan vaihtoina n. 200. Vanhemmat aikakauslehtien vuosikerrat säilytetään instituutin arkistossa.

Kokoelmien pääaihealueet ovat Suomen ulkopolitiikka, kansainvälinen politiikka, Euroopan muutos, Suomen lähialueet ja aseidenriisunta.

Kirjoja saa kotilainaan. Aikakauslehtiä ei lainata. Laina-aika on neljä viikkoa. Kaukolainoina lähetetään ainoastaan artikkelikopioita. Kirjastolla ei ole aukioloaikoja vaan jokaisesta käynnistä on sovittava kirjastonhoitajan kanssa. Yhteystiedot: puh.: 09 432 7720 (Johanna Meltti), sähköposti: johanna.meltti(at)fiia.fi.

Kirjaston kirjakokoelmat luetteloidaan PrettyLib-kirjastojärjestelmään. Kirjastoon saapuvista lehdistä on ylläpidetty artikkelitietokantaa syksystä 1995 lähtien. Tietokannat eivät ole käytettävissä instituutin ulkopuolella.