Uusimmat tiedotteet

Hae uutisista Hae Näytä kaikki
Julkaisupäivä Uutinen Kategoria
8.9.2014 Kiinasta tuli ääri-islamistien kohde
Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jyrki Kallio kommentoi Kiinan terroriuhkaa Helsingin Sanomissa 7.9. Hänen mukaansa Kiinalla on ollut käytännössä vapaat kädet Xinjiangissa sen jälkeen, kun Yhdysvallat aloitti terrorismin vastaisen sotansa.
Mediassa
10.8.2014 Kiina voittaa Ukrainassa
Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jyrki Kallio analysoi Ukrainan kriisin vaikutusta Venäjän ja Kiinan suhteisiin Turun Sanomissa 10.8. Kiina hyötyy monin tavoin kriisin aiheuttamista jännitteistä Venäjän ja lännen välillä.
Mediassa
7.8.2014 Zhou Yongkang: Enemmän kuin korruptiota
Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jyrki Kallio kommentoi Zhou Yongkangin tapausta gbtimesissa 5.8. Kallion mukaan tapaus kertoo kommunistisen puolueen sisäisestä valtakamppailusta ja siitä, että tilanne ei ole luultavasti kovinkaan vakaa.
Mediassa
24.3.2014 Krimin kriisi varjostaa Xi Jinpingin Euroopan-matkaa
Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jyrki Kallio totesi gbtimesin haastattelussa 24.3., että Kiina periaatteessa vastustaa minkään maan sisäisiin oloihin puuttumista. Kiinan politiikka tähtää stabiilin ja ennustettavan kansainvälisen ympäristön ylläpitoon, Lännen ja Venäjän välinen kauppasota on asia jota Kiina todella haluaa välttää.
Mediassa
21.3.2014 'Krimin Anschluss Kiinan kannalta houkutteleva ennakkotapaus – Taiwanin kohtalo taustalla'
Verkkouutiset huomioi 20.3. Ulkopoliittisen instituutin vanhemman tutkijan Jyrki Kallion FIIA Commentin "Ukrainan kysymyksessä Kiinan kieli on keskellä suuta". Tekstissään Kallio katsoi Venäjän toimien Krimillä olevan Kiinalle eräänlainen ennakkotapaus, jota se voisi sopivan tilaisuuden tullen hyödyntää Taiwanin kysymyksen ratkaisuun.
Mediassa
18.3.2014 Valtaako Kiina Afrikan
Ulkopoliittisen instituutin vanhempi Jyrki Kallio kommentoi Svenska Ylessa 15.3. Kiinan taloudellisia intresseja Afrikassa. Hänen mukaansa on harhaanjohtavaa puhua, että Kiina investoi Afrikassa. Oikeampaa on puhua siitä, että kiinalaiset yritykset, myös valtion yritykset käyvät kauppaa Afrikassa.
Mediassa
12.2.2014 Historiallinen, mutta merkityksetön tapaaminen
Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jyrki Kallio kommentoi Hufvudstadsbladetin haastattelussa 12.2. Kiinan ja Taiwanin historiallista ministeritason tapaamista.
Mediassa
19.11.2013 Kiinan kommunistisen puolueen puoluekokouksessa julkistama uudistusohjelma
Ulkopoliittisen instituutin tutkija Jyrki Kallio kommentoi Yle uutisissa 15.11. Kiinan kommunistisen puolueen uudistusohjelmaa.
Mediassa
6.11.2013 Intia laukaisi Mars-luotaimen
Ulkopoliittisen instituutin tutkija Jyrki Kallio kommentoi Helsingin Sanomien haastattelussa 6.11. Intian laukaisemaa Mars-luotainta. Hänen mukaansa Intialle avaruusohjelmalla on Kiinaa suurempi merkitys, sillä Intia on naapuriinsa nähden sekä taloudellisesti että poliittisesti altavastaaja.
Mediassa
4.11.2013 'Poissuljettua että Venäjä ja Kiina vakoilisivat yhdessä'
Viitaten Suomen ulkoministeriöön kohdistuneeseen vakoiluun Ulkopoliittisen instituutin tutkija Jyrki Kallio totesi Hufvudstadsbladetin haastattelussa 2.11., että jäljet monessa kybervakoilutapauksessa johtavat Kiinaan.
Mediassa
Sivu Seuraava