Uusimmat tiedotteet

Hae uutisista Hae Näytä kaikki
Julkaisupäivä Uutinen Kategoria
1.12.2014 Kiina tehtailee saaria kiistellyllä merialueella
Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jyrki Kallio kommentoi Etelä-Kiinan meren aluekiistoja Helsingin Sanomissa 30.11. Kallion mukaan Kiinan merirajavaatimukset liittyvät enemmän menneiden siirtomaavaltojen kuten Japanin vastustamiseen kuin Kiinan nykyisiin naapureihin.
Mediassa
20.10.2014 Uusi käännös avaa kungfutselaista filosofiaa
Pekka Mykkänen arvioi Helsingin Sanomissa Jyrki Kallion teoksen "Mestari Kongin keskustelut – Kungfutselaisuuden ydinolemus".
Mediassa
16.10.2014 Jyrki Kallio Yle A-studiossa
Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jyrki Kallio kommentoi Kiinan tilannetta Ylen A-studiossa 15.10. Kallion mukaan Kiinan hallituksen kannalta tärkein asia levottomuuksien välttämiseksi on talouskasvun jatkuminen.
Mediassa
10.10.2014 Mestari Kongin keskustelut: Kungfutselaisuuden perusolemus
Vanhempi tutkija Jyrki Kallio on suomentanut ja toimittanut kirjan Mestari Kongin keskustelut: Kungfutselaisuuden ydinolemus.
Uutinen
7.10.2014 Kiinalainen identiteetti ei kelpaa
Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jyrki Kallio kommentoi Hongkongin protesteja Kalevassa 7.10. Kallion mukaan monet Hongkongin asukkaat kokevat olevansa ensisijaisesti tai pelkästään hongkongilaisia eikä kiinalaisia.
Mediassa
30.9.2014 Mistä on kyse Hongkongin mielenosoituksissa?
Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jyrki Kallio kommentoi Hongkongin mielenosoituksia Ylen aamu-tv:ssä 30.9. Kallion mukaan koululaiset ja opiskelijat ovat lähteneet kadulle osittain siksi, että viimeisen muutaman vuoden aikana kouluopetus on muuttunut huomattavasti propagandistisempaan suuntaan.
Mediassa
8.9.2014 Kiinasta tuli ääri-islamistien kohde
Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jyrki Kallio kommentoi Kiinan terroriuhkaa Helsingin Sanomissa 7.9. Hänen mukaansa Kiinalla on ollut käytännössä vapaat kädet Xinjiangissa sen jälkeen, kun Yhdysvallat aloitti terrorismin vastaisen sotansa.
Mediassa
10.8.2014 Kiina voittaa Ukrainassa
Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jyrki Kallio analysoi Ukrainan kriisin vaikutusta Venäjän ja Kiinan suhteisiin Turun Sanomissa 10.8. Kiina hyötyy monin tavoin kriisin aiheuttamista jännitteistä Venäjän ja lännen välillä.
Mediassa
7.8.2014 Zhou Yongkang: Enemmän kuin korruptiota
Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jyrki Kallio kommentoi Zhou Yongkangin tapausta gbtimesissa 5.8. Kallion mukaan tapaus kertoo kommunistisen puolueen sisäisestä valtakamppailusta ja siitä, että tilanne ei ole luultavasti kovinkaan vakaa.
Mediassa
24.3.2014 Krimin kriisi varjostaa Xi Jinpingin Euroopan-matkaa
Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jyrki Kallio totesi gbtimesin haastattelussa 24.3., että Kiina periaatteessa vastustaa minkään maan sisäisiin oloihin puuttumista. Kiinan politiikka tähtää stabiilin ja ennustettavan kansainvälisen ympäristön ylläpitoon, Lännen ja Venäjän välinen kauppasota on asia jota Kiina todella haluaa välttää.
Mediassa
Sivu Seuraava