Sarah Palinin ensimmäinen oikea haastattelu

Fredag, 12. September 2008     0 kommentti(a)

Viimeisen 24 tunnin aikana olemme kuulleet enemmän Yhdysvaltojen republikaanipuolueen varapresidenttiehdokkaan Sarah Palinin ulkopolitiikkaan liittyvistä näkemyksistä kuin koskaan ennen. ABC Newsin toimittaja ”Charlie” Gibsonin haastattelun reilun kymmenen minuutin ensimmäinen osio osoitti, että Palin ei ole syventynyt siihen alueeseen, jolla Yhdysvaltojen presidentillä on suurin valta eli ulkopoliikkaan. Kyse ei ollut yksittäisen faktan tai pienen maan johtajan nimen tuntemisesta. Sellaiset gotcha-kysymykset Gibson jätti pois. Kyse oli paljon laajemmista asioista:

Vaikka itsevarmuus ja uho olivat selvästi esillä, poissaolollaan loisti uteliaisuus siitä miten maailmamme toimii. Lähes ulkoa muistettujen vastausten perusteella Sarah Palin näkee maailman jopa mustavalkoisemmin kuin presidentti George Bush.

Yhdysvaltalaisia analyysejä Sarah Palinin ensimmäisestä oikeasta haastattelusta varapresidenttiehdokkaana on jo monia. Ne kannattaa lukea, mutta parempi on tietenkin katsoa haastattelu itse. En vielä ole nähnyt yhdessäkään analyysissä huomiota Sarah Palinin lähes täydellisen johdonmukaisuuden ja itsekritiikin puutteesta, kun hän vastaa kysymyksiin Yhdysvaltojen ja Venäjän toimista.

Sarah Palin oli vahvasti sitä mieltä, että Venäjän toimia pitää seurata tarkasti, eikä hän hyväksynyt suurvallan provosoimatonta hyökkäystä pienemmän demokraattisen valtion, Georgian, kimppuun. Haastattelun lopussa hän kuitenkin piti itsestäänselvyytenä, että Yhdysvalloilla on oikeus sotilaallisiin operaatioihin Pakistanissa ilman kyseisen maan hallituksen lupaa. Tämä näkemys ei tietenkään ole uusi tai odottamaton, mutta on huolestuttavaa, että Sarah Palin ei vaikuttanut olevan tietoinen tästä johdonmukaisuuden puutteesta. Joko hän ei pidä Pakistania demokraattisena maana, tai sitten hän on jopa vankempi Bush opin kannattaja kuin presidentti Bush itse – kuitenkaan tietämättä itse Bushin opin olemassaolosta (videon katsojille noin kahdeksan minuutin kohdalla). Seuraavat haastattelut toivottavasti entisestään avaavat meille niitä sisä- ja ulkopoliittisia näkemyksiä, joita Sarah Palin tarvittaessa toteuttaisi maan varapresidenttinä.

Inläggen representerar skribenternas egna åsikter

Osallistu keskusteluun

Henkilötiedot
Nimi  
Sähköpostiosoite  
Web-sivusto  
Kommentti
  Lähetä