Muiden näkökulmia Afganistanista

Måndag, 21. Februari 2011     1 kommentti(a)

Eduskuntavaalien lähestyessä on Suomessakin tullut esille ajatus, että Afganistanista tulisi keskeinen vaalikeskustelujen aihe. Jos näin käy, kun käydään keskustelua Afganistanista, on hyödyllistä tietää mitä muualla maailmalla puhutaan. Hiljattain julkaistu kolumni tarjoaa pessimismiä kun taas yksi haastattelu optimismia Afganistanin suhteen – molemmat kannattaa lukea.

ISAF komentaja Kenraali David Petraeuksen haastattelu tarjoaa kuvan siitä, mitä turvallisuusvastuun siirtäminen paikallisille tarkoittaa. Haastattelu kannattaa lukea, tai laittaa video pyörimään taustalle.

Entisen saksalaisen parlamentaarikon Jürgen Todenhöferin kolumni taas käy läpi neljä valhetta Afganistanin sodasta, ja avaa miksi ainoa ulospääsytie on neuvottelut Talebanien kanssa. Todenhöfer kuvaa Talebanin liian monoliittisena Vietkongin tyyppisenä vastustajan, mutta muuten ajatuksia herättävässä kolumnissa se on siedettävissä (todellisuudessa neuvotteluiden aikaansaaminen on osittain haastavaa juuri koska vastarintataistelijat eivät kuulu yhteen organisaatioon).


Inläggen representerar skribenternas egna åsikter

Keskustelu (1 kommenttia)

29.3.2011, Viitala Aulis
 

Afkanistanissa ei USA ole kuin Huumeiden takia .Miksi huumetuotanto on kasvanut moninkertaisesti Sodan aikana .....öljy ,Aseet ,Humeet siinä tuottoisimmat alat ja mieti ...miksi Suoria lentoja tehdään ja niille lupia haetaan.

Osallistu keskusteluun

Henkilötiedot
Nimi  
Sähköpostiosoite  
Web-sivusto  
Kommentti
  Lähetä