Helsinki Security Forum kutsuu kansainväliset päättäjät ja turvallisuuspolitiikan asiantuntijat Suomeen syyskuussa. Tämän vuoden HSF:ssä pureudutaan monipuolisesti Euroopan muuttunutta turvallisuusympäristöä koskeviin teemoihin.

Toinen vuosittainen Helsinki Security Forum (HSF) kokoaa kansainvälisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan asiantuntijat Suomeen 29.9.–1.10.2023.

Helsinki Security Forumin korkeatasoiseen puhujakavalkadiin lukeutuvat muun muassa Naton Euroopan joukkojen komentaja, kenraali Christopher G. Cavoli, Naton ydinasepolitiikan johtaja Jessica Cox, EU:n pakotteista vastaava erityislähettiläs David O’Sullivan ja Yhdysvaltain kansallisen ydinturvallisuushallinnon varahallintojohtaja, Frank A. Rose.

Puhujina on myös arvostettuja ulko- ja turvallisuuspolitiikan asiantuntijoita, kuten Keir Giles, Ulrike Franke, Jessica Berlin, Sarah Bauerle Danzman ja Andrew Michta.

”UPI ja HSF-tiimi ovat erittäin otettuja saadessaan toivottaa nämä korkean tason asiantuntijat tervetulleiksi Suomeen. Lupaamme tarjota puitteet avoimelle ja ajatuksia herättävälle keskustelulle”, sanoo Helsinki Security Forumin johtaja Kukka-Maria Kovsky.

HSF 2023 sisältää monipuolisesti keskustelutilaisuuksia, joissa käsitellään Euroopan turvallisuutta ja puolustuspolitiikkaa. Keskusteluteemoja ovat muun muassa teknologinen kehitys, talouden ja turvallisuuden suhde, Ukrainan sodan vaikutukset Euroopan ulkopuolella sekä ydinpelote. Suurin osa keskusteluista striimataan suorana lähetyksenä.

Suomalaista korkean tason turvallisuustapahtumaa tarvitaan vahvistamaan pohjoismaista näkökulmaa kansainvälisessä turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa, toteaa Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola.

”Ensimmäinen HSF lunasti viime vuonna paikkansa kansainvälisten turvallisuuskonferenssien joukossa. Olemme erittäin iloisia voidessamme isännöidä kansainvälisiä asiantuntijoita täällä Suomessa ja tuoda samalla esille UPIn asiantuntemusta. Pohjoismaisen osaamisen ja puolustuskyvyn merkitystä Euroopan – ja maailman – turvaamisessa ei voi sivuuttaa”, Aaltola sanoo.

Helsinki Security Forum 2023 on englanninkielinen keskustelutapahtuma, jonka teema on Deter, Defence and Secure – Europe in the Era of Radical Uncertainty. Ulkopoliittisen instituutin (UPI) tapahtuma järjestetään tänä vuonna ulkoministeriön, puolustusministeriön, Helsingin kaupungin ja Patrian tuella.

HSF:n ohjelma julkaistaan ​​konferenssin Twitter-tilillä ja verkkosivuilla. Rekisteröidy seurataksesi HSF:n suoraa lähetystä täältä.

Lisätiedot:

Kukka-Maria Kovsky
Konferenssijohtaja, HSF
Yhteiskuntasuhdepäällikkö, UPI
+358 9432 7718
kukka-maria.kovsky@fiia.fi