Mikael Wigell on nimitetty Ulkopoliittisen instituutin Globaali turvallisuus –tutkimusohjelman johtajaksi seuraavalle viisivuotiskaudelle 1.1.2020-31.12.2024, mutta aloittaa tehtävässä jo 15.11.2019. Wigell on työskennellyt Ulkopoliittisen instituutin eri tutkimustehtävissä vuodesta 2011 alkaen.

Wigellin nykyiset tutkimusintressit liittyvät hybridiuhkiin, suurvaltojen strategiseen käyttäytymiseen sekä kansainväliseen poliittiseen talouteen. Hän on myös Latinalaisen Amerikan poliittisen talouden asiantuntija ja geoekonomisen tutkimuksen kansainvälisiä urauurtajia. Wigell on Tampereen yliopiston dosentti ja aiemmin työskennellyt vierailevana tutkijana Oxfordin yliopistossa, Suomen Akatemian tutkijatohtorina sekä vierailevana tutkijana Torcuato di Tella yliopistossa Argentiinassa. Wigell on väitellyt London School of Economics yliopistosta.   

Ohjelmajohtajan ensisijainen tehtävä on johtaa vastuullaan olevaa tutkimusohjelmaa ja osallistua instituutin tutkimustoiminnan suunnitteluun. Lisäksi hänellä on henkilökohtaisia tutkimustehtäviä.

Lisätietoja:

Johtaja

Mika Aaltola

mika.aaltola@fiia.fi

Puh. 09 432 7701