Ulkopoliittisen instituutin toimitus- ja tutkimusviestintäpäällikkö Anna-Kaisa Hiltuselle on myönnetty tiedonjulkistamisen valtionpalkinto kirjastaan Euroopan porteilla. Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto myönnettiin Anna-Kaisa Hiltuselle palkintojuhlassa 13.10.2020.

Euroopan porteilla on ensimmäinen suomenkielinen tietokirja EU:n turvapaikkapolitiikan taustoista ja historiasta. Teoksessa avautuu EU:n jäsenmaiden ja eri toimielinten rooli eurooppalaisessa turvapaikkapolitiikassa. 

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta arvio palkintoperusteissaan Hiltusen Euroopan porteilla -kirjaa seuraavasti: “Euroopan porteilla avaa nimensä mukaisesti punnittuun tietoon pohjautuvan portin Euroopan pakolais- ja turvapaikkapolitiikan historiaan ja nykytilaan.”

”On hienoa, että tärkeä ja iso aihe, josta käydään paljon muuhun kuin tietoon perustuvaa keskustelua, nostetaan tämän tunnustuksen ansiosta esiin. Toivon, että tämä osaltaan muistuttaa nimenomaan tietopohjaisen keskustelun tärkeydestä”, Hiltunen toteaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan esityksestä vuosittain tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot merkittävästä ajankohtaisesta tai esimerkillisestä ja pitkäjänteisestä tiedonjulkistamistyöstä. Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta on OKM:n asiantuntijaelin, joka seuraa tieteen, taiteen ja tekniikan eri alojen saavutuksia Suomessa ja ulkomailla.

Lisätietoja kirjasta Gaudeamuksen sivuilla.

Toimitus- ja tutkimusviestintäpäällikkö