Hyvästit sotilaalliselle liittoutumattomuudelle – Suomen kehittyvä puolustusyhteistyö

Jyväskylän yliopisto (sali H306) · 21.02.2020 16:00 - 18:00

Hyvästit sotilaalliselle liittoutumattomuudelle – Suomen kehittyvä puolustusyhteistyö -seminaari järjestetään perjantaina 21.2. klo 16–18 Jyväskylän yliopistossa (sali H306). Avoin seminaari järjestetään yhteistyössä Koneen säätiön rahoittamien Teemu Häkkisen Maanpuolustustahto politiikan välineenä Suomessa, Ruotsissa ja Itävallassa. Vertaileva tarkastelu, 1939–2017 ja Anna Kronlundin Yhdistyneiden kansakuntien legitimiteetti ja ylikansalliset haasteet, 1990-2019 hankkeiden kanssa.

Vauhdikkaasti lisääntynyt ja syventynyt puolustusyhteistyö on muuttanut perustavanlaatuisesti Suomen turvallisuuspoliittista linjaa. Suomi luo parhaillaan edellytyksiä sotilaallisen avun antamiseen ja vastaanottamiseen sekä harjoittelee aktiivisesti läntisten kumppaniensa kanssa. Suomi on edelleen sotilasliittoon kuulumaton maa, mutta maan politiikka muistuttaa liittopolitiikkaa.

Ulkopoliittisen instituutin ja Jyväskylän yliopiston tutkijoiden järjestämässä seminaarissa keskustellaan Suomen turvallisuuspoliittisesta linjasta ja arvioidaan puolustusyhteistyön tulevaisuudennäkymiä.
Tilaisuudessa esitellään myös Ulkopoliittisen instituutin toimintaa. Tutkijat kertovat omasta työstään ja urapolustaan instituuttiin.

Mukana keskustelemassa ovat:

Matti Pesu, vanhempi tutkija, Ulkopoliittinen instituutti
Tuomas Iso-Markku, tutkija, Ulkopoliittinen instituutti
Mariette Hägglund, nuorempi tutkija, Ulkopoliittinen instituutti
Henri Vanhanen, nuorempi tutkija, Ulkopoliittinen instituutti

sekä tutkijat FT Teemu Häkkinen, Jyväskylän yliopisto ja YTT Anna Kronlund, Jyväskylän yliopisto.