Korhola: 'Sietääkin neuvotella kumppanuuksista'
Iltalehti
Olli Waris

Director of the Institute, Teija Tiilikainen, commented the possible partnerships of the True Finns in the European Parliament in an interview by Iltalehti -magazine on 25th of January.

 

– EFD (perussuomalaisten ryhmä) on sekava ja hahmottumaton pikku ryhmä. Heidän sietääkin neuvotella kumppanuuksista, koska he eivät voi nousta merkittäväksi tekijäksi yksinään, europarlamentissa vuodesta 1999 istunut Eija-Riitta Korhola (kok) arvioi.

Korholan mukaan perussuomalaisten ja heidän ryhmänsä EFD:n mahdollinen yhteistyö brittikonservatiivien ympärille rakentuvan ECR:n kanssa käy järkeen.
– Esimerkiksi Soini ja Terho sopisivat siihen linjaan, mikä brittitoryilla on. Niiden kantavana ajatuksena on, että EU on toimivia sisämarkkinoita varten.
Korhola huomauttaa, että brittikonservatiivit kannattavat yhteisvaluutta- ja integraatiokriittisyydestään huolimatta lämpimästi EU:ta.
– Brittitoryt eivät koskaan taivu hölmöön EU-kriittisyyteen.
Euroopan integraatioon ja aatehistoriaan perehtynyt valtiotieteen tohtori Teija Tiilikainen sanoo, että EU:ta vastustavat liikkeet ovat kautta Euroopan eriseuraisia.
– Niiden on vaikea sovittautua yhteen ryhmään, ja vastustamisessakin on aika paljon sävyeroja.
Tiilikaisen mukaan olisi perusteltua, että perussuomalaiset ehdokkaat ilmoittaisivat ennen eurovaaleja, keiden kanssa he mahtuvat samaan ryhmään ja keiden kanssa eivät.
Joillekin äänestäjille voi tulla yllätyksenä, minkälaisessa koalitiossa kotimaassa äänen saanut poliitikko politikoi EU:ssa.
Keskustan eurovaaliehdokas Paavo Väyrystä asetelma on häirinnyt siinä määrin, että hän on ehdottanut Euroopan keskusta -ryhmän perustamista ”federalistisen ja ultraliberaalin” Alden tilalle.