• Yhdysvallat on siirtynyt kauppapolitiikassaan kaupan yhdentymisen johtavasta puolustajasta sen äänekkääksi kriitikoksi. Joe Biden muuttaa kauppapolitiikan sävyä mutta ei sisältöä. Uusi hallinto lisää maahan markkinoillepääsyn esteitä.
  • Poliittisesta kehityksestä huolimatta Yhdysvaltain kansalaiset suhtautuvat kauppaan entistä positiivisemmin. Odotuksia vastaavien kauppasopimusten solmiminen on kuitenkin haastavaa. Eurooppalaisten ajamat digitaaliset verot pahentavat tilannetta entisestään, sillä Yhdysvalloissa verot tulkitaan tulleiksi.
  • Yhdysvaltojen kongressin myöntämä presidentin kaupan edistämisoikeus (TPA) on raukeamassa kesällä, ja kongressi on ollut haluton määrittelemään uusia kriteerejä TPA:lle. Washington ei vaikuta olevan valmis osallistumaan merkittäviin kauppaneuvotteluihin lähitulevaisuudessa. Kun Yhdysvallat kokee tarvetta uusille kauppasopimuksille, ne liittyvät todennäköisesti johonkin laajempaan strategiseen projektiin.
  • Sääntöpohjainen kauppa tarvitsee uusia johtajia. Muiden on taivuteltava Yhdysvallat mukaan sopimuksiin, kun siihen löytyy yhteisiä intressejä.
Affilioitunut tutkija