EU:n rooli maailmassa – diilejä vai sääntöpohjaisuutta turvallisuuspoliittisella pelikentällä?

Eerikinkatu 13, Åbo Svenska Teater, Turku · 31.08.2018 17:00 - 18:30

Euroopan ja maailman turvallisuuspoliittinen tilanne on heikentynyt. Uusien konfliktien lisäksi epävakautta lisää vanhojen kiistojen kärjistyminen ja kiristynyt suurvaltojen välinen kilpailu. Voimapolitiikan esiinmarssi haastaa Euroopan unionia turvallisuuspoliittisena toimijana. Mikä on sääntöpohjaisen kansainvälisen järjestelmän merkitys nykyisessä ”diilien maailmassa”? Millainen rooli EU:lla on tai tulisi olla kansainvälisellä pelikentällä ja ajankohtaisten globaalien kysymysten ja konfliktien ratkaisemisessa?

Tilaisuuden avaa ulkoministeriön valtiosihteeri Matti Anttonen. Keynote-alustuksen pitää Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb, jonka jälkeen paneelikeskusteluun liittyvät Suomen EU-suurlähettiläs Marja Rislakki ja Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela. Keskustelua vetää toimittaja Kirsi Heikel.

Tilaisuus on osa 30.8.-1.9. järjestettävää Turun Eurooppa-foorumia, joka on laaja ja kaikille avoin EU-aiheinen keskustelufoorumi. Tapahtuma kokoaa suomalaisvaikuttajat ja kansalaiset keskustelemaan Suomen roolista Euroopassa ja Euroopan unionissa. Eurooppa-foorumi järjestetään nyt ensimmäistä kertaa ja siitä tavoitellaan jokavuotista politiikan ja talouden syyskauden avausta Suomessa.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Lisätietoja Eurooppa-foorumista: http://www.europeforum.fi/

Lisätietoja keskustelutilaisuudesta: eurooppatiedotus@formin.fi

attachments