Huoltovarmuuden haasteet ja Suomen merellinen toimintaympäristö

Endast inbjudna · Ulkopoliittinen instituutti · 30.08.2013 10:00 - 12:30
  • Endast inbjudna

Endast inbjudna

Ulkopoliittisessa instituutissa (UPI) on käynnissä Suomen kriittisiä kansainvälisiä yhteyspintoja analysoiva tutkimusprojekti, jonka UPI toteuttaa yhteistyössä Huoltovarmuuskeskuksen ja Maanpuolustuksen tieteellisen neuvottelukunnan (MATINE) kanssa. Osana tätä tutkimusprojektia UPI järjestää kaksi erillistä kutsuvierasseminaaria, joissa teemoina on Suomelle kriittinen merilogistiikka, energiayhteydet ja tietoliikenneinfrastruktuuri.

Ensimmäisen seminaarin aiheena oli huoltovarmuuden haasteet Suomen merellisessä toimintaympäristössä (Itämeri, Jäämeri) kuljetuslogistiikan (erityisesti merilogistiikka ja pohjoinen rautatieratkaisu) ja energiaturvallisuuden näkökulmasta.

Seminaarissa kuultiin kolme alustusta: lippueamiraali (evp) Bo Österlund alusti teemasta ”Suomen energiaturvallisuus ja huoltovarmuus merellisestä näkökulmasta”, UPI:n Globaali turvallisuus-tutkimusohjelman johtaja Mika Aaltola teemasta ”Globaalit virrat ja yhteydet – pienen valtion näkökulma”, sekä Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Ilkka Kananen aiheesta ”Suomen huoltovarmuuden tulevaisuus verkottuneessa maailmassa”.