Minkälaista talouspolitiikan koordinaatiota pitäisi Euroopan Unionissa kyetä harjoittamaan nykyisen kaltaisen euron kriisin vält

Endast inbjudna · L’auditorium du bâtiment annexe du Parlement (Pikkuparlamentti) · 15.11.2011 16:30 - 18:00
  • Endast inbjudna

Endast inbjudna

Euroopan Unionin jäsenmaiden ylivelkaantuminen ja maailman finanssi- ja pankkijärjestelmän kriisi ovat pääasiallisia syitä mantereemme tämänhetkiseen talouskriisiin. Samanaikaisesti Euroopan väestön vanheneminen heikentää jäsenmaiden talouksia ja kilpailukykyä. Francis Mer valaisee näitä kysymyksiä kokemuksellaan Ranskan valtiovarainministerinä ja teollisuusjohtajana.

Puhuja: Francis Mer, Ranskan entinen valtiovarainministeri

Francis Mer toimi Jean-Jacques Raffarinin hallituksen valtiovarainministerinä vuosina 2002- 2004. Hän on tällä hetkellä maailman johtaviin lentokoneteollisuuden komponenttien valmistajiin kuuluvan Safran-konsernin hallintoneuvoston varapuheenjohtaja. Hän on aiemmin ollut Ranskan teollisuuden lippulaivojen Usilor-Arcilor, Saint-Gobain ja Pont-à-Mousson konsernien pääjohtajana. Hän on valmistunut Ecole Polytechniquesta. Mer on tunnettu suorapuheisuudestaan.

Puheenjohtajana toimii neuvonantaja Eero Vuohula, Ranskan hallintokorkeakoulun suomalaisten oppilaiden yhdistyksen puheenjohtaja.

Tilaisuus on ranskankielinen ja tulkataan ranskasta suomeksi.L’interprétation simultanée sera fournie (français > finnois). Puheenvuoron jälkeen on aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Lisätietoja:

Annina Aalto, puh. +358 9 432 7710, annina.aalto@fiia.fi