SUOMIAREENA: Talsinki – Helsingin ja Tallinnan kaksoiskaupunkien uudet mahdollisuudet

Suora verkkolähetys · 14.07.2021 13:55 - 14:45

Suomen ja Viron hallitusten maaliskuussa aloittaman suhdeselvityksen osana järjestettävä paneeli avaa selvityksen tavoitteita keskustelemalla visiosta Suomen ja Viron välisessä yhteistyössä. Panelistit paikantavat uusia yhteistyön tapoja muun muassa vihreän siirtymän, digitalisaation, uusien startupien perustamisen sekä koulutuksen ja tutkimuksen kentillä. Keskustelu vastaa siihen, miten osaamispääomaa Suomenlahden alueella kyettäisiin lisäämään.

Suomen ja Viron yhteistyöllä on mahdollista antaa uusia vastauksia aikamme globaaleihin haasteisiin. Tiiviillä yhteistyöllä on mahdollista kehittää uusia tuotteita ja palveluita globaaleille markkinoille. Etu koskee sekä Suomea, Viroa että maailmaa. Maidemme välinen yhteistyö mahdollistaa kokonaan uusien asioiden, palveluiden ja ratkaisujen kehittämisen, missä suurimmat mahdollisuudet ovat digitaalisissa ja vihreissä teknologioissa tki-yhteistyön ja viennin saralla.

Ohjelma:

Keskustelun juontaa Suomi-Viro-suhdeselvityksen raportööri, kansanedustaja ja ex-ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen.

Puhujat:

Peter Vesterbacka, toimitusjohtaja, Finest Bay Area Development Oy
Outi Jäppinen, erityissuunnittelija, Helsingin kaupunginkanslia, strategiaosasto, Kv-asiat
Grete Ahtola, Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. hallituksen puheenjohtaja, tuottaja, Helsingin Insinöörit HI ry
Raul Rebane, toimittaja

Tilaisuus on osa SuomiAreenaa ja sitä voi seurata suorana verkkolähetyksenä täältä.

MTV ja Porin kaupunki järjestävät 12.-16.7.2021 SuomiAreenan hybriditapahtumana.