FIIA Climate Briefing: Riittääkö ruokaa kaikille?

Webinaari · 08.12.2023 09:00 - 10:00

Maailman ruoantuotanto on kasvanut väestöä nopeammin, mutta nälkäisten määrä on jälleen kasvussa, ja ruokaturvattomien määrä lasketaan miljardeissa. Viime vuosina ilmastonmuutoksen, COVID-19 -pandemian ja Venäjän hyökkäyssodan seuraukset ovat entisestään horjuttaneet maailman ruokajärjestelmää. Kasautuvien kriisien maailmassa helpotusta tuotanto-olosuhteille ei ole näköpiirissä.

Syöksevätkö ilmastonmuutos ja muut kriisit vääjäämättä maailman kohti yhä pahenevia nälkäongelmia? Onko globaalia ruokajärjestelmää mahdollista muuttaa kestävämpään suuntaan siten, että se myös tasaisi köyhyyden ja eriarvoisuuden vaikutuksia?

Aiheesta alustaa BIOS-tutkimusyksikön tutkija Ville Lähde, jonka kanssa keskustelemassa on UPI:n johtava tutkija Emma Hakala.

Voit ilmoittautua mukaan webinaariin tästä viimeistään 7.12.

Speakers

Ville Lähde

Tutkija, BIOS-tutkimusyksikkö

Ville Lähde, FT, on BIOS-tutkimusyksikön tutkija, tietokirjailija ja niin & näin -lehden toimittaja. Koulutukseltaan hän on filosofian ja ympäristöpolitiikan tutkija. Päätyössään BIOS-tutkijana hän on tarkastellut ruokajärjestelmiä, väestökysymyksiä ja luonnonvarojen niukkuutta. Näiden pääteemojen ohella Lähteen työ suuntautuu tieteen popularisointiin ja yhteiskunnallisen keskustelun käsitteellisiin ja retorisiin ongelmiin.

Emma Hakala

Johtava tutkija, UPI

Emma Hakala on Ulkopoliittisen instituutin johtava tutkija. Hänen tutkimuksensa keskittyy ympäristöturvallisuuteen ja ilmastonmuutoksen geopolitiikkaan, kuten kansainvälisten toimijoiden rooliin ympäristöturvallisuuden käytäntöjen rakentajina. Hän johtaa syksyllä 2023 alkanutta ”Ilmastonmuutos ja Suomen huoltovarmuus” sekä konfliktianalyysiä käsittelevää osaa “Water Cooperation and Peace – Finnish Water Way” -projektissa, jota UPI toteuttaa Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) yhteistyökumppanina. Hakala valmistui valtiotieteiden tohtoriksi poliittisesta historiasta Helsingin yliopistosta vuonna 2019.