Ulkopolitiikka-lehden toimitussihteeri Kaarina Vainio palkittiin vuoden toimittajana aikakausmedian Edit-kilpailussa. Palkinnon perusteluissa todettiin, että Kaarina Vainio on monipuolinen ja taitava sanankäyttäjä, jolla on kyky avata vaikeastikin hahmottuvat ilmiöt ja teemat lukijalle ymmärrettävästi. “Asiat jäävät pohdituttamaan lukijaa vielä jutun päätyttyäkin. Huolellinen paneutuminen aiheisiin ja niiden laaja tuntemus tulevat esiin juttujen faktoissa, kuitenkaan niillä kikkailematta. Toimittaja pitää aiheet mukana myös ajankohtaisissa keskusteluissa digilehden ja sosiaalisen median kanavien kautta”, perusteluissa mainittiin.

Ulkopolitiikka-lehti sai myös kunniamaininnan kahdessa muussa kategoriassa. Lehti sai kunniamaininnan vuoden yleisömedia-sarjassa. Toimituspäällikkö Matti Koskisen artikkeli “Seuraava siirto” (Ulkopolitiikka 4/21) sai kunniamaininnan Vuoden juttu yleisömediassa (feature) -sarjassa.

Editkilpailu on Aikakausmedian järjestämä kilpailu, jossa palkitaan vuosittain aikakausmedia-alan parhaita osaajia ja toteutuksia toimituksellisissa sekä markkinoinnillisissa sarjoissa.

Toimituspäällikkö, Ulkopolitiikka-lehti
Toimitussihteeri, Ulkopolitiikka-lehti