Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 27/2015
15.5.2015

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskustelutilaisuuden Kultarannassa kesäkuun puolivälissä. Kolmannet Kultaranta-keskustelut järjestetään 14.-15. kesäkuuta 2015. Keskustelua käydään niin kansainvälisen tilanteen laajemmasta kehityksestä kuin Suomen kansallisesta turvallisuudesta.

Mukana on ensimmäistä kertaa myös kansainvälisiä puhujavieraita. Brookings-instituutin johtaja, Yhdysvaltain entinen varaulkoministeri Strobe Talbott; Kansalaisaloitteiden komitean puheenjohtaja, Venäjän entinen valtiovarainministeri Aleksei Kudrin sekä Münchenin kansainvälisen turvallisuuskonferenssin puheenjohtaja Wolfgang Ischinger käyvät keskustelua aiheesta ”The World Disorder?”. Muissa istunnoissa ja työryhmissä käsitellään Suomen haasteita, länsimaita ja demokratian tilaa, Venäjän kehitysnäkymiä sekä tiedustelua, terrorismia ja turvallisuutta.

Tapahtumaan kutsutaan noin sata ulko- ja turvallisuuspolitiikan asiantuntijaa ja vaikuttajaa yhteiskunnan eri tahoilta. Osallistujien joukossa on mm. poliittisia päättäjiä, tutkijoita sekä hallinnon, elinkeinoelämän, järjestöjen ja median edustajia. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Ulkopoliittisen instituutin kanssa.