Yhtenäisyyttä etsivä Eurooppa kaipaa kokonaisvaltaista lähestymistapaa turvallisuuteen, jotta se voi rakentaa kriisinkestäviä yhteiskuntia. Onko Suomen kokonaisturvallisuusmallista esikuvaksi eurooppalaiselle turvallisuusarkkitehtuurille?

Globaalin turvallisuusympäristön muuttuessa yhä epävakaammaksi Helsinki Security Forum 2024 -konferenssi tarjoaa tärkeän areenan kansainväliselle ulko- ja turvallisuuspoliittiselle vuoropuhelulle.

Kolmas vuotuinen Helsinki Security Forum (HSF) järjestetään Helsingissä 27.–29. syyskuuta 2024. Tämän vuoden konferenssin teemana on eurooppalaisen kokonaisturvallisuuden edistäminen, ja se kantaa nimeä Towards a Total Defence of Europe – From Apathy to Action?

Helsinki Security Forum 2024 -tapahtumassa tarkastellaan Suomen kokonaisturvallisuuden eri ulottuvuuksia ja pohditaan, kuinka kattavat kansalliset turvallisuusstrategiat ja valmiudet voivat olla hyödyllisiä myös Euroopan tasolla, HSF:n konferenssijohtaja Kukka-Maria Kovsky sanoo.

”Suomen kokonaisvaltainen lähestymistapa yhdistää sotilas- ja siviiliresurssit, mukaan lukien yrityssektorin, mikä tekee meistä edelläkävijän kansallisen kriisinkestävyyden ja varautumisen rakentamisessa. Haluamme HSF 2024 -tapahtumassa korostaa tätä lähestymistapaa sekä Ulkopoliittisen instituutin tutkijoiden ja suomalaisten asiantuntijoiden asiantuntemusta.”

Suomi on kansainvälisesti tunnettu korkeasta varautumisasteestaan ja kriisinkestävyydestään. Tasavallan presidentti Alexander Stubb on peräänkuuluttanut myös muilta Euroopan mailta suomalaisempaa, valmistautuneempaa otetta turvallisuuteen. Presidentti Stubb on Helsinki Security Forum 2024 -tapahtuman virallinen suojelija.

Kolmipäiväinen tapahtuma tuo yhteen sekä suomalaisia että kansainvälisiä päättäjiä, asiantuntijoita ja median edustajia keskustelemaan kokonaispuolustuksesta ja sen moninaisista puolista.

”Tällä tapahtumalla toivomme voivamme vaikuttaa myönteisesti turvallisuustilanteeseen niin alueellisesti kuin laajemminkin”, konferenssijohtaja Kovsky sanoo.

Suurin osa HSF-keskusteluista esitetään myös suorana lähetyksenä verkossa.

Helsinki Security Forum 2024 on Ulkopoliittisen instituutin (UPI) tapahtuma, joka järjestetään ulkoministeriön, puolustusministeriön, Helsingin kaupungin ja Patrian tuella. Tänä vuonna HSF on saanut ensi kertaa rahoitusta myös Natolta.

HSF 2024 -ohjelma ja muut tapahtumapäivitykset julkaistaan ​​HSF:n LinkedInissä ja verkkosivuilla sekä UPIn sosiaalisen median kanavissa.

Rekisteröidy seurataksesi suoraa lähetystä HSF 2024 -tapahtumasta täältä.