UPI Live: Kiertotalouden mahdollisuudet kokonaisturvallisuudelle

Livestream · 29.05.2024 14:00 - 15:00

Suomalainen turvallisuusajattelu perustuu kokonaisturvallisuuden käsitteelle. Läpileikkaava ajattelutapa turvallisuudesta ulottuu kaikille yhteiskunnan osa-alueille. Kansalliseen turvallisuuteen vaikuttaakin enenevissä määrin myös kiertotaloussiirtymä, jota pidetään edellytyksenä globaalin talousjärjestelmän uudistumiselle.

Kiertotalouden ja turvallisuuden välinen yhteys on vielä heikosti tunnistettua niin kiertotalous kuin turvallisuusasiantuntijoidenkin piirissä. Turvallisuutta parantavassa kiertotaloussiirtymässä onnistuminen edellyttää sen aktiivista edistämistä yhteistyössä yli sektorirajojen, sekä kansallisia että kansainvälisiä muutoksia vakiintuneisiin toimintamalleihin ja markkinoihin. 

UPI Live -lähetyksessä pohditaan keskiviikkona 29. toukokuuta kello 14 kiertotalouden mahdollisuuksia ja haasteita Suomen kokonaisturvallisuuden näkökulmasta. Asiantuntijavieraina studiossa ovat Ulkopoliittisen instituutin tutkija Markus Holmgren, Demos Helsingin tiimijohtaja ja kiertotalousasiantuntija Otso Sillanaukee, Rambollin ympäristö- ja vastuullisuuskonsultti Tuuli Teittinen ja puolustusministeriön neuvotteleva virkamies Kati Vuorenvirta. Keskustelun moderoi UPIn asiantuntija Anni Lindgren.

Tässä UPI Live -lähetyksessä julkaistaan raportti ”Kiertotalous ja resilienssi – Kiertotalouden potentiaali kansallisen kriisinsietokyvyn vahvistamisessa”.

Ilmoittaudu seuraamaan tilaisuutta täällä.