Enemmän kuin puoli taivasta
Art House

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Elina Sinkkonen on yhdessä Tiina Airaksisen ja Minna Valjakan kanssa toimittanut kirjan ”Enemmän kuin puoli taivasta. Kiinalainen nainen historiassa, yhteiskunnassa ja kulttuurissa”. Kirja julkaistiin 7.3., kustantaja on Art House. Sinkkonen on myös kirjoittanut kirjaan useamman luvun.  

”Rautatyttöjä ja mallityöläisiä, Falun Gongin naisia, Shanghain tyttäriä, tiibetiläisnunnia, naistaikonautteja, keisariajan vallankumouksellisia ja kansantasavallan ajan yhden lapsen äitejä – miltä näyttää maailma kiinalaisen naisen silmin? Maailman väkirikkain maa Kiina modernisoituu nopeasti. Huolimatta huimasta talouskasvusta, länsimaisista vaikutteista ja uudistuksista se pitää yhä voimakkaasti kiinni vahvasta, omaleimaisesta kulttuuristaan. 
Enemmän kuin puoli taivasta: kiinalainen nainen historiassa, yhteiskunnassa ja kulttuurissa kokoaa yksiin kansiin kiinalaisten naisten elämän perinteiden, kommunistisen puolueen näkemysten, läntisten roolimallien ja heidän omien tavoitteidensa ristivedossa.”