Helsinki Security Forum kutsuu kansainväliset päättäjät ja turvallisuuspolitiikan asiantuntijat Suomeen keskustelemaan Euroopan muuttuneen turvallisuusympäristön globaaleista vaikutuksista.

Vuosittainen Helsinki Security Forum (HSF) järjestetään toista kertaa ensi syksynä 29.9.–1.10.2023. HSF:n teemana on tänä vuonna eurooppalainen puolustus ja turvallisuus uuden maailmanjärjestyksen ajassa. Englanninkielinen keskustelutapahtuma kantaa nimeä Deter, Defend and Secure – Europe in the Era of Radical Uncertainty.

Ulkopoliittisen instituutin (UPI) järjestämä Helsinki Security Forum kokoaa yhteen kansainvälisiä päättäjiä ja ulkopolitiikan asiantuntijoita keskustelemaan ajankohtaisista ​​kansainvälisistä turvallisuuskysymyksistä pohjoiseurooppalaisesta näkökulmasta. Tapahtuman paneeleista suurin osa esitetään suorana lähetyksenä verkossa.

HSF lanseerattiin vuonna 2022 ennennäkemättömässä turvallisuustilanteessa. Aiemmin Eurooppa-päivä 9. toukokuuta on ollut Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden juhla. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on kuitenkin kääntänyt tilanteen päälaelleen.

”Sota Ukrainassa on muuttanut Eurooppaa pysyvästi. Koko maanosa on siirtynyt uuteen radikaalin epävarmuuden aikakauteen.  Ajatus Euroopasta ilman sotaa ei enää päde”, sanoo UPIn johtaja Mika Aaltola.

”Vaikka Eurooppa-päivä ei enää edustakaan rauhan juhlaa, Euroopan maiden yhtenäisyys ei ole koskaan ollut tärkeämpää kuin nyt.”

Helsinki Security Forum järjestetään tänä vuonna ulkoministeriön, puolustusministeriön, Helsingin kaupungin ja Patrian tuella. Yhteistyö kansainvälisen turvallisuuspolitiikan saralla on erittäin tärkeää suomalaisille organisaatioille, toteaa HSF:n konferenssijohtaja Kukka-Maria Kovsky.

”Suomella on viimeisimpänä Nato-jäsenmaana merkittävä rooli Euroopan turvallisuusmaiseman muovaamisessa. HSF tarjoaa arvokkaan areenan keskusteluille kestävyyden, pelotteen ja puolustuksen globaaleista vaikutuksista”, sanoo Kovsky.

Suomi on ollut keskeisessä roolissa Euroopan turvallisuuteen ja puolustukseen liittyvissä keskusteluissa – viimeksi presidentti Volodymyr Zelenskyin Helsingin-vierailulla ja sen aikana järjestetyssä Pohjoismaiden ja Ukrainan välisessä huippukokouksessa. Vierailua isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka toimii myös vuoden 2023 Helsinki Security Forumin suojelijana.

HSF:n ohjelma julkaistaan ​​konferenssin Twitter-tilillä ja verkkosivuilla sekä UPIn sosiaalisen median kanavissa. Rekisteröidy seurataksesi HSF:n suoraa lähetystä täältä.

Lisätiedot:

Kukka-Maria Kovsky
Johtaja, HSF
Yhteiskuntasuhdepäällikkö, UPI
+358 9432 7718
kukka-maria.kovsky@fiia.fi

Video löytyy myös Youtubesta.