Ulkopolitiikka-lehti sai kunniamaininnan Kultti ry:n Vuoden laatulehti 2022-kilpailussa. Tänä vuonna laatulehden valitsijana toimi toimittaja ja kirjailija Markus Leikola.

”Ulkopolitiikka-lehden toimitus on otettu ja ilahtunut saamastaan kunniamaininnasta. Kun maailma ympärillämme muuttuu vauhdilla ja uutisvirta vyöryy päälle, on entistä suurempi tarve nähdä syvälle ja kauas. Teemme pientä lehteä suurella kunnianhimolla, laatua ja sisältöä vaalien. Tämä kunniamaininta on mukava osoitus, että olemme oikealla polulla,” lehden toimituspäällikkö Matti Koskinen totesi palkinnonjakotilaisuudessa.

Vuoden laatulehdeksi Leikola valitsi Imetysuutisia. Konseptin, sisällön, ulkoasun sekä yleisösuhteen rakentamisen suhteen kaikkeen korkeimpaan luokkaan yltävät Ulkopolitiikan lisäksi Kaltio ja Suomen Luonto, joille tuomari antoi kisassa kunniamaininnan.

Palkinnonsaajat julkistettiin Helsingin kirjamessuilla. Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n jokavuotinen Vuoden laatulehti -palkinto jaettiin nyt 17. kerran. Kilpailun tarkoitus on nostaa esiin laadukkaita kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtiä sekä muistuttaa niiden merkityksestä osana suomalaista yhteiskunnallista keskustelua. Kilpailuun osallistui 50 Kultin lähes 170 jäsenlehdestä.   

Lisätietoja Vuoden laatulehti 2022-palkinnosta Kultti ry:n verkkosivuilla.