Ulkopolitiikka journal awarded

Ulkopolitiikka-lehdelle on myönnetty kunniamaininta Vuoden laatulehti 2008 -kilpailussa.

Palkintojen saajat julkistettiin torstaina 23.10. Helsingin kirjamessuilla. Vuoden laatulehti 2008 -palkinnon myöntävät Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry ja Akateeminen Kirjakauppa.

Tuomaristo totesi UP-lehdestä seuraavaa: ”Kansainvälisiin suhteisiin erikoistunut Ulkopolitiikka-lehti pitää raadin mielestä yllä laatujournalismin lippulaivaa. Lehden artikkelit ovat korkeatasoisia ja aiheet painavia. Lehdessä on myös hienoja tietopaketteja maailmanpolitiikan ajankohtaisista aiheista. Lehdellä on lisäksi selkeä graafinen identiteetti.”

Kilpailu oli avoin kaikille Kultin jäsenlehdille, joista kilpailuun osallistui 39. Raatiin kuuluivat graafinen suunnittelija Jesper Vuori, journalistiikan professori Henrika Zilliacus-Tikkanen, Turun kirjamessujen ohjelmapäällikkö Kari J. Kettula ja Akateemisen Kirjakaupan ostaja Pasi Somari. Kilpailun voitti pohjoinen kulttuurilehti Kaltio.

Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry on kulttuuri- ja mielipidelehtialan keskeinen vaikuttaja ja toimija Suomessa. Kulttiin kuuluu 184 suomen-, ruotsin- ja englanninkielistä lehteä.