Vuoden 2014 voittajat Aikakauslehtikilpailu Editissä
Edit Aikakauslehtikilpailu

Ulkopolitiikka-lehti palkittiin 26.3. Aikakauslehtien liiton Edit-kilpailussa vuoden parhaasta ulkoasusta. Se on graafikkomme Teemu Pokelan käsialaa, ja sitä on hiottu koko toimituksen voimin pitkään ja hartaasti. Tuomaristo perusteli valintaa näin:
”Ulkopolitiikka-lehden ulkoasu on ajanhenkinen, mutta silti klassinen ja konstailematon. Hyvä jäsentely ja kompakti koko palvelevat lukijaa. Lehden kaunis ja huoliteltu typografia, balanssissa olevat kuvitukset ja valokuvat sekä sidosasu ja materiaalivalinnat tekevät siitä hiljaisenkauniin kokonaisuuden. Asiaa on paljon, mutta silti taitto säilyy ilmavana eikä hajoa missään kohtaa.”
Lisäksi UP-lehden viime vuoden viimeisen numeron avausjuttu ”Vauraat & valitut” palkittiin vuoden juttuna ammatti- ja järjestölehdissä. Kokonaisuus on tiimin työn tulos: tekstin kirjoitti toimitussihteeri Anna-Kaisa Hiltunen, ja editoimiseen osallistuivat toimituspäällikkö Joonas Pörsti, toimittaja Juha Mäkinen sekä päätoimittaja Teija Tiilikainen. Kuvituksen teki Antti Valta, grafiikan sekä taiton Teemu Pokela.
Tuomaristo perusteli valintaa näin:
”Syväluotaava juttu, joka lähestyy aihetta eri vaihtoehtojen esittelyn kautta ja avaa lukijalle maailmaa uudesta näkökulmasta. Lukijalle selkenevät aiheen laajat poliittiset ja taloudelliset yhteydet ymmärrettävällä tavalla. Ajatuksia herättävä teksti, joka puhuttelee muitakin kuin kohderyhmäänsä. Tekstiä tukevat selkeä kuvitus sekä infografiikka.”