Utrikespolitiska institutet organiserar den första Helsinki Security Forum (HSF) 30 september – 2 oktober 2022 och sammanför både beslutsfattare och säkerhetspolitiska experter. Konferensen ordnas i Helsingfors och är för inbjudna gäster. Evenemanget har både stängda paneler för deltagarna samt livestreamade paneler för allmänheten.

Temat för HSF 2022 är Northern Europe Security Redone och talarna inkluderar republikens president Sauli Niinistö, statsminister Sanna Marin, utrikesminister Pekka Haavisto, försvarsminister Antti Kaikkonen, den tidigare utrikesminister för Ukraina Pavlo Klimkin, OSCE:s generalsekreterare Helga Schmid, EU komissionär Jutta Urpilainen och flera experter som Michael Kofman och Constanze Stelzenmüller.

Se hela programmet här. Man kan registrera sig för att följa med livestreaming här.

HSF är ett högklassigt evenemang för inbjudna gäster som sammanför ett hundratal beslutsfattare och experter relevanta för internationell säkerhet och för varierande teman varje år. HSF bidrar till det globala nätverket av säkerhetskonferenser och koncentrerar sig på frågor som är relevanta för Finland.

HSF organiseras av Utrikespolitiska institutet med understöd av utrikesministeriet, försvarsministeriet och det Arktiska centret vid Lapplands universitet. Republikens president Sauli Niinistö är beskyddare för konferensen och håller inledningsanförandet.   

Du kan följa uppdateringar och den pågående diskussionen om HSF på sociala medier på Twitter #HelSecFor eller på den officiella hemsidan Helsinki Security Forum