USA:n syvenevä autokratisaatio: Trumpin vaalivilpin mallinnus ja mallin soveltaminen republikaanipuolueen nykypolitiikkaan

kutsutilaisuus · Webinaari · 10.12.2021 13:00 - 14:00

kutsutilaisuus

Yhdysvaltojen vuoden 2020 presidentinvaaleissa silloinen istuva presidentti Donald Trump pyrki vilpillisin keinoin varmistamaan itselleen voiton äänestäjien tahdosta riippumatta. Kuluvana vuonna hänen puolueensa on jatkanut hänen valitsemallaan tiellä ja vaikuttaa valmistautuvan tekemään vaalivilppiä myös tulevissa vaaleissa. Ulkopoliittisen instituutin Yhdysvaltojen politiikan ja vallan tutkimuskeskuksen tutkija Maria Annala esittelee vuoden 2020 vaalivilppikampanjan pohjalta kehittämänsä vaalivilppimallin ja havainnollistaa, miten mallia voi soveltaa republikaanipuolueen vuoden 2021 toimintaan.

Taustaksi Maria Annalan vertaisarvioitu tutkimusartikkeli aiheesta joka julkaistiin lokakuussa Kosmopolis-lehdessä.

Ilmoittautumiset: Marie-Louise Hindsberg, Ulkopoliittinen instituutti, marie-louise.hindsberg@fiia.fi

Puhujat

Maria Annala

tutkija, FIIA

Maria Annala työskentelee Ulkopoliittisen instituutissa tiedeviestintäpäällikkönä ja Yhdysvaltoihin erikoistuneena tutkijana. Taustaltaan hän on uutistoimittaja. Hänen vuonna 2020 ilmestynyt teoksensa Trumpin kansa kertoo niistä amerikkalaisista, jotka hävisivät viime vaaleissa mutta vaikuttavat silti yhä vahvasti Yhdysvaltojen politiikkaan.

puheenjohtaja

Charly Salonius-Pasternak

Johtava tutkija