Ulkopoliittinen instituutti aloittaa uuden julkaisusarjan. Siinä julkaistaan lyhyehköjä, ajankohtaisia aiheita kommentoivia kirjoituksia nimellä FIIA Comment. Sarjan avaa arvio Välimeren unionin tulevaisuudesta.

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Timo Behr kirjoittaa, että EU:n eteläinen kumppanuuspolitiikka jäi tuuliajolle kun puolivuosittain järjestettävä Välimeren unionin huippukokous peruutettiin. Estääkseen alueellisen politiikkansa edelleen hajoamisen EU:n olisi nyt toimittava nopeasti sen sijaan, että jäätäisiin odottamaan Israelin ja palestiinalaishallinnon epäsuorien rauhanneuvottelujen tuloksia. Niiden suhteen odotukset eivät ole korkealla.

Julkaisu on ilmestynyt sekä suomeksi että englanniksi ja molemmat versiot ovat luettavissa ja tulostettavissa instituutin nettisivuilla osoitteessa http://www.upi-fiia.fi/fi/publication/125/ (suomi) ja http://www.upi-fiia.fi/fi/publication/120/ (englanti). Kirjoittajan yhteystiedot ja esittely ovat nekin instituutin nettisivuilla osoitteessa http://www.upi-fiia.fi/fi/expert/73/.