International Business Risk and Resilience Monitor for Strengthening National Economic Preparedness (IBRRM)

UPI työstää geoekonomista riskikarttaa tukemaan julkista ja yksityistä sektoria riskien hallinnassa sekä vahvistamaan strategista dialogia julkisen ja yksityisen sektorin välillä alati muuttavassa liikemaailmassa.

Projekti toteutetaan syyskuun 2021 ja marraskuu 2022 välisenä aikana Euroopan unionin teknisen tuen välineellä (TSI). Tukea haki Itävallan digitaali- ja talousasiain ministeriö parantaakseen ministeriön valmiutta tunnistaa ja analysoida ylikansallisia geoekonomisia riskejä sekä vahvistaakseen ministeriöiden toimintavalmiutta.

Projekti pyrkii kehittämään tapoja, joilla geoekonomisia riskejä voitaisiin tunnistaa ja analysoida tavalla, joka olisi liikemaailmalle hyödyllistä sekä kehittämään ja näyttämään IBRRM:n (International Business Risk and Resilience Monitor for Strengthening National Economic Preparedness) ominaisuuksia. IBRRM on selainpohjainen työkalu ennakoinnille ja riskienhallinnalle.

Projekti pyrkii myös vertailemaan, miten yksityiset ja julkiset organisaatiot parhaillaan analysoivat geoekonomisia riskejä Itävallassa ja Suomessa sekä tarjoamaan kahdenvälisiä geoekonomisia riskikartoituksia viranomaisille ja liikemaailmalle kummassakin maassa.

UPI:n projektitutkijat:

Dr. Mikael Wigell, UPI, Tutkimusjohtaja, projektin johtaja
Dr. Christian Fjäder, UPI, Vanhempi tutkija
Edward Hunter Christie, UPI, Vanhempi tutkija
FM Marie-Louise Hindsberg, UPI, hallintovastaava

Kansainväliset yhteistyökumppanit:

Dr. Heiko Borchert
Mag. Wolfgang Gattringer
Lars-Hendrik Hartwig, M.A.
Mag. iur. Victoria Toriser

 

Projektia rahoittaa Euroopan unionin teknisen tuen väline, ja toteuttajana toimii Ulkopoliittinen instituutti yhdessä Euroopan komission rakenneuudistusten tuen pääosaston kanssa.

 

 

 

tulevat tapahtumat

Ei tulevia tapahtumia

Menneet tapahtumat

Uusimmat julkaisut